En fjerbold er mere end bare en fjerbold

Fjerbolde

En af de sportsgrene, som vi typisk nok vil definere som en meget dansk sport er badminton. Det er meget spillet i foreningslivet, men også på professionelt plan er vi rigtigt godt kørende med adskillige danskere der scorer utroligt penge point samme med nogle af de helt tunge spillere. Det gør, at interessen er stor og rigtig mange vil derfor gerne spille badminton. Men hvordan kommer man lige ordentligt i gang? At komme i gang er heldigvis nemt, men når man så bliver bidt af stemningen og spillet, så vil man måske gerne ud og investere i lidt udstyr og sørge for, at man faktisk også kan lave et lidt mere lækkert spil end bare at daske til en udslidt fjerbold i en hal. Men der er meget mere bag end fjerbold end bare lidt plastik og nogle fjer.

Hvor meget betyder kvaliteten?

Hvis du kun har spillet badminton på ferier og når man er på stranden med vennerne, så går man nok ikke så meget op i, om det er en god fjerbold man har med sig. Det er faktisk så underordnet, som det næsten kunne være – det handler jo bare om at have det sjovt. Men hvis man spiller badminton som en hobby, så er kvaliteten pludselig en vigtigere faktor og Fjerbolde kan faktisk variere overraskende meget i kvalitet. Det er ikke bare en fjerbold for hvordan bolden opfører sig, vægt, præcision og mange andre ting er tæt forbundet med hvor god kvaliteten er på sådan en fjerbold.

Der hvor man ikke må tage fejl er, at det at en fjerbold koster mange penge betyder ikke nødvendigvis, at den er bedre end så mange andre. Det vil ofte gøre sig gældende og det er simpelthen i mange tilfælde sådan, at hvis man vil have noget af ordentlig kvalitet, så må man som regel også lige ofre en skilling eller to for det – det er der ikke noget at gøre ved. Så længe man er sikker på, at det er en fjerbold af kvalitet, så er det nemlig rigtig godt givet ud for det kan altså bare gøre en verden til forskel. Der er ikke noget værre end hvis man har en rigtig god dag og laver det perfekte slag, som så ender med at fjerbolden flyver i den helt modsatte retning fordi den er skæv.

Den gode fjerbold kommer fra naturen

Når man siger, at en god fjerbold kommer fra naturen, så betyder det ikke, at hvis du finder en fjerbold i din hæk, at den så er god. Det betyder på mere praktisk plan, at hvis den er lavet af plastik eller andre syntetiske materialer, så mister man ofte mange af de gode egenskaber ved en fjerbold. Det er ofte ting såsom letheden og præcisionen som går fløjten. Hvis man derimod vælger en fjerbold af naturlige materialer, altså med rigtige fjer, så får man et helt andet resultat og man vil hurtigt bemærke det, når man spiller.