Hejs en flagstang ved festlige lejligheder

flagstang

I Danmark er vi gode til at markere festlige begivenheder. Der er meget at feje, synes vi, og det gør vi også. Vi markerer højtider, mærkedage og lignende på alle mulige forskellige måder. Ved juletid og påsketid pynter vi op i vores hjem og i gadebilledet. Vi mødes med familie og venner og laver lækker mad og drikker alkohol. Vi er også rigtig gode til at give hinanden gaver, holde fridage eller tage på ferier, når helligdage lukker ned for skoler og for arbejdspladser. Altid handler det på den ene eller den anden måde om at være sociale.

Men en af de ting, som vi rigtig ofte bruger til at markere de særlige dage eller perioder, er en flagstang. En flagstang er egentlig bare en stang, som man hejser det danske flag, dannebrog, op i. Men for os danskere betyder en flagstang med et hejst flag meget mere end bare det. Det er nemlig en offentlig markering af, at der er noget at fejre. Vi forbinder rigtig ofte et hejst flag med en fødselsdag, men der kan være mange flere grunde til at hejse flaget end bare dette.

Flagstang i haven eller på institutionen

For danskerne betyder dannebrog noget helt særligt. Det er ikke bare et tilfældigt flag, som er blevet designet for nogle hundrede år siden. Flaget har nemlig en helt særlig historisk betydning, idet det ifølge traditionen faldt ned fra himlen under et vigtigt slag som en gave fra Gud. Det er derfor heller ikke et symbol, som vi behandler uden omtanke. For eksempel må flaget helst ikke røre jorden, heller ikke når man hejser det op i flagstangen. Og når nogen flager, så tager vi det alvorligt og ved, at der er en virkelig vigtig begivenhed under opsejling.

En flagstang kan man finde rigtig mange forskellige steder rundt omkring i det danske landskab. Det mest typiske sted er helt klart i de danske hjem. Her står flagstangen typisk i forhaven eller baghaven, hvor man kan se den både på og uden for grunden. Men den kan også sagtens ses på en række institutioner, som for eksempel skoler og gymnasier. Her hejses flaget på mærkedage, for eksempel når elever bliver studenter eller har deres afsluttende eksamen. Flagstænger hele landet over bruges også til at markere helt særligt begivenheder, for eksempel nationale helligdage eller dronningens fødselsdag.

Her kan du købe en flagstang

Flagstænger er typisk ganske store. De er derfor ikke produkter, som man bare lige går ned i den lokale brugs for at købe og derefter slæbe med hjem under armen. Men hvor finder man dem så, hvis man gerne vil kunne markere, når noget skal fejres? Et rigtig godt bud er internettet. Her er der mange hjemmesider, hvor der forhandles både flag og stænger. Man kan vælge mellem en række højder og størrelser og dermed finde den stang, som passer allerbedst til ens have og ens egne behov. Hjemmesiderne kan findes ved en søgning på internettet.