Specialized er for alle – fra professionelle til hverdags cyklister

 

specialized cykel

Når du skal være en ny cykel, kan det være svært at finde rundt i de mange modeller og tilbud. Flere dagligvarebutikker sælger billige, flotte cykler. Men, som du sikkert kan regne ud, så er kvaliteten langt fra i top. Sådan er det jo: Er budgettet lille, må man gå lidt på kompromis med kvaliteten. Medmindre man altså køber Specialized (som bl.a. forhandles hos daniabikes.dk)! Specialized er en amerikansk cykelproducent, som blev grundlagt i 1974. De leverer cykler til de store hold og kanoner til diverse cykelløb, bl.a. Tour de France, hvorfor du trygt kan stole på, at de véd, hvad de laver. De cykler de udvikler til hverdags og hobby cyklister kan købes for rimelige penge. Takket være deres ekspertise og kvalitetsbevidsthed, er der sparret de rigtige steder. På den måde får du den bedst mulige cykel for pengene. Men Specialized laver ikke bare cykler – de laver også tilbehør.

Specialized tilbehør og reservedele gør det let at være rigtigt klædt på

Ét af de helt store problemer med føromtalte billige cykler fra dagligvarebutikker, er, at går de i stykker, så er det dyrt at reparere dem. Går din cykel i stykker, står du faktisk hurtigt i den situation, at du faktisk ikke har sparet nogle penge. Til Specialized cykler kan du både få tape og håndtag til cykelstyr, sadler, pedaler, dæk, slanger og andre mere tekniske dele, så du selv kan skifte ud når noget er slidt op. Hvis du altså er lidt ferm på fingrene (eller har en far, som er). Hvad angår tilbehør, så laver Specialized både cykeltøj, cykelsko, cykelhjælpe, vandflasker, vandflaskeholdere, cykelpumper, cykellygter, etc. Ligegyldigt hvad dit behov er inden for tilbehør, kan du altså finde det hos Specialized!

 

Har du aldrig prøvet at cykle med cykeltøj, så har du noget godt i vente hos Specialized. De laver tøj til både vinter, sommer og mellemsæsonerne. Med det rigtige sæt cykeltøj får du åndbarhed, mindre vindmodstand og større komfort for bagdelen. I cykelbukser er der nemlig syet en lille pude bagpå, så du sidder blødere på din saddel. En anden fordel ved cykeltøj er, at du slipper for at svede i det tøj, som du skal have på i løbet af arbejdsdagen. Nå ja, og så er det jo bare lækkert at cykel og tøj matcher!

Gode råd til vedligeholdelse af din cykel

Her er 5 gode råd til, hvordan du vedligeholder din cykel, så den er sikker og lækker at køre på:

 

  • Har du forbremser, så skift bremseklodser hvert forår.
  • Er der sprækker i dækkene, så skift dem (ellers risikerer du at punktere på et ubelejligt tidspunkt og/eller sted).
  • Rens og smør din kæde jævnligt, for at undgå, at den ruster.
  • Stram din kæde, hvis det ”hakker” når du træder i pedalerne. Dette gøres ved at rykke bagdækket bagud. Kan de ikke trækkes længere bagud, skal du have taget led af kæden. Her skal du være rimeligt ferm på fingrene for selv at fikse det.
  • Vedligeholdelse af gear kan både være nemt og svært. Er det blot fordi de skal indstilles, gøres dette nemt ved at skrue på en lille ”fingerskrue” nede ved baghjulet. Er de i stykker, skal du være rimeligt ferm på fingrene for selv at fikse det.